Lesmethode Kriebels in je buik

Het nieuwe digitale lespakket Kriebels in je buik is klaar voor gebruik! De methode is een doorontwikkeling van het 'papieren' lespakket Relaties & Seksualiteit van Rutgers, dat jarenlang op veel scholen is gebruikt.

Op www.kriebelsinjebuik.nl staat de nieuwe digitale lesmethode over weerbaarheid, relaties en seksualiteit.
Hier kunt u zonder inloggegevens van elk leerjaar een demoles bekijken.
Ook de digitale methode is een doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8, met lessen die de seksuele ontwikkeling van kinderen volgen. Het papieren lespakket Relaties & Seksualiteit is niet meer leverbaar. 

Zelf lessen samenstellen

De digitale methode heeft een aantal voordelen: met één aanschaf kan de hele school ermee werken en de eigen voortgang monitoren. De lessen kunnen online worden samengesteld uit vaste en optionele onderdelen en worden volledig gegeven met het digibord. Bovendien kunnen leerkrachten en leerlingen de lessen online beoordelen, en met die feedback optimaliseert Rutgers de inhoud. Ook worden lessen regelmatig aangepast aan de actualiteit. 

Prijs

De lesmethode kost voor scholen tot en met 10 groepen € 99,- en voor scholen met meer dan 10 groepen € 199,-.
De licentiekosten zijn vervolgens jaarlijks respectievelijk € 25,- en € 50,-.

U kunt zich hier aanmelden voor deelname aan de Week van de Lentekriebels

U ontvangt dan per e-mail een kortingscode. Deze moet u invullen als u het lespakket bestelt in de webshop. 

Bestel het lespakket

Reacties van deelnemers aan de pilot

Mia, leerkracht groep 3: Lastig om het te hebben over relaties en seksualiteit in je groep? Kriebels in je buik kan je helpen de inhoud vorm te geven.

Christel, GGD: Ik was al erg enthousiast over het lespakket Relaties & Seksualiteit, en dit digitale lespakket is nog verder uitgebreid met onder andere onderwerpen op het gebied van sociaal welbevinden en social media, waar steeds meer aandacht voor komt op scholen. De methode is makkelijk in gebruik, heeft afwisselende werkvormen en is up to date.

Frederique, leerkracht groep 6: Met het vernieuwde digitale lespakket wordt het wel heel simpel om deze superleuke lessen te geven! De lessen zijn sprankelend, afwisselend en brengen een geheel nieuwe interactie met je groep.

Carla, GGD: Het is overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Voor je eigen groep maak je een keuze uit een aantal lessen en zelfs binnen één les kun je lesonderdelen aan of uit zetten.

 

Ik wil meer weten!

Bestel de digitale lesmethode in de webshop van Rutgers.

Naar de webshop