Gezocht: scholen die hun mening willen geven over Kriebels in je buik

Gaat uw school binnenkort les geven met behulp van het nieuwe digitale lespakket Kriebels in je buik? Om dit nieuwe lespakket nog beter te maken doen we momenteel onderzoek. Wilt u helpen om het pakket nog beter te maken? Laat ons weten wat u ervan vindt en krijg de aanschafwaarde van het pakket vergoed!

De methode Kriebels in je buik is een doorontwikkeling van het 'papieren' lespakket Relaties & Seksualiteit, dat jarenlang op veel scholen is gebruikt. 

Wij zijn benieuwd hoe het nieuwe pakket in de praktijk wordt gebruikt. Zijn de lessen gemakkelijk uit te voeren? Spreken de opdrachten en werkvormen aan? Is de digitale omgeving makkelijk in gebruik? Vinden de leerlingen de lessen leuk? Met de informatie uit het onderzoek gaan we de lessen verbeteren en zorgen dat de lessen nog beter aansluiten bij de wensen van scholen, leerkrachten en leerlingen.

Wie zoeken we?

We zoeken scholen die in maart en/of april aan groep 7 en/of 8 les gaan geven met behulp van het pakket Kriebels in de buik. We zoeken daarbij scholen die in wijken staan met een lage sociale status. Onze ervaring leert namelijk dat deze scholen baat kunnen hebben bij extra ondersteuning bij het geven van lessen over seksuele vorming.

Hoe en wat?

Graag zouden we een dag langskomen op school. We bepalen in overleg met de school welke dag dat is. Onze onderzoeker kijkt mee tijdens een les seksuele vorming en laat de leerlingen na afloop een korte vragenlijst invullen over wat ze van de les vonden. Ook gaan we in groepsverband met enkele leerlingen dieper in op wat ze van de les vonden. Daarnaast interviewen we de leerkracht over het lespakket. Indien mogelijk zouden we ook graag enkele ouders spreken over de rol van de school binnen seksuele vorming.

Vergoeding gratis lesmethode Kriebels in je buik 

Als dank voor uw deelname krijgt uw school een gratis lesmethode Kriebels in je buik. Heeft uw school het pakket al aangeschaft? Dan krijgt u dit bedrag vergoed. De leerlingen ontvangen een leuke gadget en leerkrachten en ouders krijgen een cadeaubon.

Meedoen of vragen?

Wilt u meedoen? Weet u niet zeker of uw school in aanmerking komt voor deelname? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met het Kriebels in je buik team, via info@kriebelsinjebuik.nl of (030) 7604707.

Kijk voor meer informatie ook eens bij de meest gestelde vragen.

Reacties

Ik wil meer weten!

Bestel de digitale lesmethode in de webshop van Rutgers.

Naar de webshop